Намалението е с назидателна цел, обясни Мая Манолова Заплатите на народните

...
Намалението е с назидателна цел, обясни Мая Манолова Заплатите на народните
Коментари Харесай

„Солидарна България“: Депутатите да получават до 2 хил. лева на месец


Намалението е с назидателна цел, изясни Мая Манолова

 

Заплатите на народните представители да бъдат понижени от 10 хиляди лв., колкото са сега, на 2 хиляди. За това ще упорстват депутатите от коалиция „ Солидарна България “ в идващия парламент. Мярката има възпитателна цел: „ Само по този начин ще убедим народните представители, че няма по какъв начин да се живее с минимална заплата от 700 лв. “, изясни Мая Манолова, която беше във Варна за старта на предизборната акция.

Тя дефинира като главен приоритет на обединението „ забележителното повишение на приходите на работещите българи “. При това освен на тези 700 000 души, които са на минимална заплата. Към ограниченията за реализиране на тази цел тя добави въвеждането на необлагаем най-малко за най-ниските заплати и свръхоблагане за данъкоплатците с най-високи приходи.



Увеличение на налозите ще има и за огромните корпорации, които Манолова дефинира като галеното дете на народните представители. Като образец тя уточни банките, енергийните сдружения, оръжейните търговци, телекомите и веригите супермаркети, които през последните 2 години осъществили свръхпечалби от по 700%, а вдигнали заплатите на чиновниците си едвам със 7%.

Коалиция „ Солидарна България “ има подготвени законопроекти, защитаващи ползите на елементарните хора. Такъв е Законът за таван на надценките в хипермаркетите, който да обезпечи по 1 стока от всяка съществена хранителна група на естествена цена. И още: Закон за частния банкрут, Закон за колекторските компании, Закон за таван на банковите такси... Както и регулаторни рамки за мобилните оператори и ВиК.

Време е регулаторните органи да бъдат изчистени от партийни калинки и в тях да влязат представители на жителите, безапелационна е Манолова, която като някогашен омбудсман на България има богат опит в борбата с монополистите.



Заедно с Мая Манолова лидерът на варненската листа Димитър Костадинов показа претендентите на коалиция „ Солидарна България “ в 3-и МИР.

„ С цялата отговорност към значимите решения, които би трябвало да вземем на 9 юни, коалиция „ Солидарна България “ предлага на варненските гласоподаватели цялостна листа от 30 претенденти за народни представители.

В нея има 7 икономисти, 3-ма инженери, студент по философия, само че и доцент по философия. Имаме още педагози. Двама капитани далечно корабоплаване. Един артист и 1 ваятел. Дизайнер и историк. Има и адвокати, тъй като на страната й трябват грамотни законодатели. Над 90% от претендентите са с висше обучение. Няколко от тях – с повече от 1. Най-младият претендент за депутат в нашата листа е на 22 години “, сподели Димитър Костадинов, който е на 36 години. Завършил е именитата Френска гимназия във Варна и НАТФИЗ. Има също магистърски степени по „ Предприемачество и стопанска система “ и по „ Сценични изкуства, мениджмънт и продуцентство “.

Нашето преимущество са нашите биографии, сподели още Мая Манолова. „ Синдикалист и омбудсман. И още десетки хора с темперамент в листите. Ние в никакъв случай не сме имали господари. Ние сме биткаджии. Ние ще водим вашите борби! Защото е време за хората! “, приключи тя.

За коалиция „ Солидарна България “, основана от Мая Манолова и Ваня Григорова, можете да гласувате с номер 9 в бюлетината на 9 юни!

 

*Купуването и продаването на гласове е закононарушение!

 

*публикация

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР